„Eco Cahul – Cetățean implicat pentru un oraș curat!”
Se spune că cea mai frumoasă parte a unui proiect este ziua celebrării succesului. Pentru noi, membrii bordului AO Perspectiva și pentru toți partenerii, prietenii și cetățenii municipiullui Cahul, ziua de 10 septembrie 2021 va rămâne în istorie ca ziua în care am savurat din plin succesul generat de un proiect de excepție pentru municipiu - proiectul „Eco Cahul - Cetățean implicat pentru un oraș curat!”.
Campioni la motivarea cetățenilor, prieteni ai mediului înconjurător și profesioniști în interacțiunea cu instituțiile locale, echipa organizației a prezentat în cadrul Târgului Rezultatelor Proiectului cele mai importante rezultate:
- 920 de pubele repartizate cetățenilor din cartierele Valincea, Lipovanca, Lapaevca și str. B. P. Hașdeu
- 70 de coșuri de gunoi instalate în municipiu
- 4 experimente sociale realizate
- 40 de tineri instruiți în educația Ecologică
- 180 de tineri participanți la concursul de pictură „Orașul meu un loc curat”
- 100 de familii informate despre problemele de mediu
- 20 de tineri participanți la un schimb de experiență în cadrul Vizitei de studiu la Centrul de Instruire Ecologică din Rîșcova, r. Criuleni
- 3 curți premiate în cadrul concursului „Cea mai curată curte din mun. Cahul”
- 4 cercetări locale realizate în domeniile vitale pentru regiunea Cahul în cadrul concursului „Remediu pentru Mediu”
- 2 acțiuni de salubrizare în albia râului Frumoasa și terenul de joacă din sectorul Valincea
- 5 platforme de colectare a deșeurilor amenajate
Mulțumim tuturor partenerilor și voluntarilor, cetățeni activi ai municipiului pentru susținere, apreciere și răbdare. Doar încrederea dvs. ne-a motivat să ajungem să facem lucruri cu adevărat frumoase în localitatea noastră minunată!
AO Perspectiva este beneficiara Programului de granturi locale al Uniunii Europene și implementează proiectul „Eco Cahul - Cetățean implicat pentru un oraș curat!” în municipiul Cahul.
Programul de granturi locale este lansat în baza Cadrului Unic de Sprijin al UE, acordat pentru Republica Moldova (2017-2020) din cadrul Instrumentului European de Vecinătate, prin intermediul proiectului „Abilitarea cetățenilor în Republica Moldova” (2019-2021), finanțat de către Uniunea Europeană și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). Partenerul proiectului pentru Regiunea Sud este Asociația Obștească Centrul „CONTACT-Cahul”.