23 propuneri de proiecte sunt preselectate în cadrul Programului de Granturi Locale din Regiunea de Dezvoltare Sud

După verificarea administrativă a propunerilor de proiect, Grupul de lucru constituit din reprezentanți ai CRAION CONTACT-Cahul și Agenției pentru Dezvoltare Internațională a Germaniei (GIZ), a admis pentru  evaluarea de conținut 82 de propuneri depuse în concurs. 

În cadrul evaluării de conținut, experții independenți contractați au evaluat proiectele în mod individual, atribuind fiecărui proiect un punctaj în corespundere cu grila de evaluare. Pe parcursul lunii martie membrii Comisiei de Evaluare s-au întrunit în câteva ședințe și au analizat proiectele prezentate. Ulterior, Grupul de lucru a stabilit punctajul minim necesar de la care propunerile de proiecte sunt acceptate pentru următoarea etapă de preselectare – vizitele de verificare.

În rezultat, 23 de propuneri de proiect au fost preselectate, dintre care 4 granturi mici, 5 medii și 14 mari. În total, bugetul solicitat de aceste proiecte este de peste 880.000 Euro, în timp ce bugetul pentru componenta granturi în RDS constituie 600.000 Euro. Astfel în urma vizitelor de verificare va fi stabilită lista finală a OSC-urilor, care vor implementa proiecte în Regiunea Sud. În legătură cu starea de urgență declarată în Republica Moldova vizitele de verificare vor fi organizate online.

”Pe această cale noi, echipa CONTACT-Cahul, aducem mulțumiri tuturor Organizațiilor Societății Civile, care au depus proiecte în cadrul Programului de Granturi Locale în regiunea Sud. Apreciem mult munca depusă de dumneavoastră la elaborarea propunerilor de proiect, efortul și angajamentul pentru rezolvarea problemelor locale cu implicarea cetățenilor. Programul de granturi este o competiție și prin participarea noastră, indiferent de rezultat, noi toți învățăm. Comisia de evaluare a proiectelor a elaborat un set de concluzii și constatări, care vă pot ajuta să înțelegeți mai bine vulnerabilitățile propunerilor de proiect depuse, dar și zonele în care este necesară consolidarea capacităților organizațiilor pe care le reprezentați”. a declarat Silvia Strelciuc, Directoarea executivă a CRAION CONTACT-Cahul.

Lista de constatări – vezi aici.

Lista proiectelor preselectate – vezi aici

Proiectul „Abilitarea cetățenilor în Republica Moldova” este finanțat de Uniunea Europeană și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). Partener al proiectului în regiunea de dezvoltare Sud este CRAION CONTACT-Cahul, care implementează proiectul „Suport în abilitarea cetățenilor din Regiunea de Dezvoltare Sud” în raioanele Cahul, Cantemir, Căușeni, Cimișlia, Basarabeasca, Leova, Ștefan Vodă și Taraclia în perioada octombrie 2019 - septembrie 2021.