Granturi regiunea Centru

În regiunea de dezvoltare Centru (raioanele Anenii Noi, Călărași, Criuleni, Dubăsari, Hîncești, Ialoveni, Nisporeni, Orhei, Rezina, Strășeni, Șoldănești, Telenești și Ungheni), implementarea Programului de granturi locale este realizată de Asociația pentru Guvernare Eficientă și Responsabilă AGER în parteneriat cu Asociația Obștească Agenția pentru Dezvoltare Regională „Habitat” (AO ADR ”Habitat”).

Asociația pentru Guvernare Eficientă și Responsabilă AGER este o organizație neguvernamentală și non-profit, înregistrată în 2012, dar deja cu o proeminentă experiență în activități tip watchdog și advocacy. Scopul activității pe care o desfășurăm constă în a contribui la promovarea reformelor pentru edificarea unui stat de drept, în care guvernanța este eficientă, transparentă, responsabilă și activează în serviciul public și beneficiul tuturor cetățenilor Republicii Moldova.

 

Cele mai importante proiecte implementate până în prezent au tangență cu monitorizarea reformei sectorului justiției, a domeniului achizițiilor publice și promovarea politicilor anticorupție. Pe parcursul ultimelor ani, AGER a devenit un centru de expertiză în achiziții publice și a implementat o campanie națională largă de monitorizare a procedurilor de achiziții publice, instruind și capacitând ONG-urilor locale în a superviza felul cum sunt cheltuiți banii publici de către autoritățile contractante de nivel local.

 

AO ADR „Habitat” este o Asociaţie Obştească, non-profit constituită la 18 decembrie 2001, specializată în prestari de servicii de interes public pentru dezvoltarea durabilă a localităţilor din spaţiul rural al regiunilor de dezvoltare din Republica Moldova. Astfel, misiunea Asociației este să contribuie la dezvoltarea comunităţilor prin consolidarea democrației participative, a turismului, afacerilor mici şi mijlocii și formare profesională. Pe parcursul activității sale, AO ADR ”Habitat” a realizat cu succes peste 100 de proiecte.

 

Mai multe informații despre partenerul de implementare în regiunea Centru, puteți afla accesând pagina web a partenerilor proiectului - www.ager.md.

 

Suma disponibilă pentru concursul de granturi în regiunea de dezvoltare Centru este de 750.000 Euro. În cadrul concursului de granturi în regiune se vor acorda trei tipuri de granturi, respectând următoarele condiții:

 

Tipul grantului

Suma grantului (Euro)

Perioada de implementare

Experiență necesară

Mici

Până la 10.000

Până la 6 luni

Până la 1 an

Medii

Până la 30.000

Până la 12 luni

Mai mult de 1 an

Mari

Până la 50.000

Până la 15 luni

Mai mult de 1 an

 

Condițiile de participare la concursul de granturi în regiunea de dezvoltare Centru sunt specificate în Ghidul solicitantului (descarcă în română sau rusă).

Data limită de depunere a propunerilor de proiect a fost 31 ianuarie 2020, ora 23:59. 

Rezultatele primului apel de propuneri sunt următoarele:

Granturi mici, până la 10.000 euro:

 1. AO „ASCED”, r. Călărași
 2. AO „Uranus”, r. Orhei
 3. AO Asociația Băștinașilor „Zubrea", r. Strașeni
 4. AO „Rise up for a chance”, r. Criuleni
 5. AO „Șerpenenii de Pretutindeni”, r. Anenii-Noi

Granturi medii, până la 30.000 euro:

 1. AO „Fundația Comunitară Orhei”, r. Orhei
 2. AO ”Centrul de Dezvoltare Comunitară 21”, r. Nisporeni

Granturi mari de până la 50.000 euro:

 1. AO Centrul de Inovare și Politici din Moldova, mun. Chișinău
 2. AO „Eco-Răzeni”, r. Ialoveni
 3. AO „Ecovisio”, mun. Chișinău
 4. AO „Centrul Regional de Dezvoltare Durabilă” mun. Ungheni
 5. AO „Asociația pentru Valorificarea Deșeurilor”, mun. Chișinău
 6. AO „Iedera - Dubăsarii Vechi”, r. Criuleni
 7. AO Federația a Agricultorilor din Moldova „FARM”, mun. Chișinău
 8. AN pentru Turism Receptor din Moldova, or. Codru
 9. AO IDIS „Viitorul”, mun. Chișinău

Programul de granturi locale este lansat în baza Cadrului Unic de Sprijin a Uniunii Europene (UE), acordat pentru Republica Moldova (2017-2020) din cadrul Instrumentului European de Vecinătate, prin intermediul proiectului UE-GIZ „Abilitarea cetățenilor din Republica Moldova” (2019-2021) și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ).

Partenerii noștri