Condiții moderne pentru copiii din câteva localități. Ei vor învăța în clădiri călduroase și aerisite, renovate din bani europeni

Cu pereții exteriori termoizolați și colorați, panouri solare pe acoperișuri, geamuri și uși exterioare noi, grupuri sanitare modernizate, dar și cu sisteme electrice și de ventilare moderne – de aceste condiții europene vor beneficia mai mulți copii de vârstă preșcolară și elevi din întreaga țară. Cu finanțare europeană, grădinițele și liceele se vor schimba la față, dar vor face și economii la întreținerea blocurilor.
Era sfârșitul zilei de muncă. Schelele erau goale, doar urmele de glod trădau că pe parcursul zilei meșterii au lucrat pe ele. Acum, când copiii sunt acasă pe vremea pandemiei, grădinița nr.2 din orașul Cantemir „se schimbă la față”. De câteva luni, aici se fac lucrări de termoizolare a pereților exteriori. După fixarea materialelor de izolare termică, pereții exteriori se înveselesc cu nuanțe cromatice deschise. „Copiilor o să le placă când se vor reîntoarce. Să știți că aceste nuanțe colorate au fost alese de localnici. Am făcut un sondaj în rețelele sociale și cea mai mare parte din cetățeni a ales anume aceste culori”, spune Tatiana Puica, specialistă în comunicare la Primăria Cantemir.
Articolul integral poate fi citit pe Api.md