Granturi în valoare totală de 750 000 euro pentru organizațiile societății civile din Regiunea de Dezvoltare Centru

 Asociația pentru Guvernare Eficientă și Responsabilă AGER, în parteneriat cu AO „HABITAT” anunță lansarea Programului de granturi locale în cadrul proiectului „Fii schimbarea: Cetățeni Implicați –  Comunități Durabile”.  Programul de Granturi Locale este lansat în baza Cadrului Unic de Sprijin al Uniunii Europene (UE), acordat pentru Republica Moldova (2017-2020) din cadrul Instrumentului European de Vecinătate, prin intermediul proiectului „Abilitarea cetățenilor din Republica Moldova” (2019-2021), finanțat de către Uniunea Europeană și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ).

Proiectul are drept obiectiv stimularea implicării organizațiilor societății civile în procesele decizionale, inclusiv în guvernanța proiectelor de investiții publice în următoarele sectoare: apă și canalizare (WS), managementul deșeurilor solide (SWM), eficiență energetică (EE), probleme de mediu aferente serviciilor locale, ceea ce va conduce la creșterea transparenței și responsabilizarea autorităților publice.

În cadrul proiectului, vor fi acordate granturi unui număr de circa 30 de ONG-uri, urmărind stimularea participării active în procesul decizional al autorității publice la nivel local și regional, precum și promovarea ideilor cu privire la dezvoltarea durabilă a comunităților locale. Grupurile de inițiativă de nivel local sunt încurajate să depună dosarul în parteneriat cu organizațiile înregistrate.

Sunt eligibile proiectele ce urmează a fi implementate în localitățile Regiunii de Dezvoltare Centru: Anenii Noi, Călărași, Criuleni, Dubăsari, Hîncești, Ialoveni, Nisporeni, Orhei, Rezina, Strășeni, Șoldănești, Telenești și Ungheni.

Atenție! Municipiul Chișinău nu este parte a Regiunii de Dezvoltare Centru.

Suma totală a Programului de Granturi Locale pentru Regiunea de Dezvoltare Centru constituie 750.000 euro. Se vor acorda trei tipuri de granturi:

  • Granturi mici               până la 10.000 euro;
  • Granturi medii             până la 30.000 euro;
  • Granturi mari               până la 50.000 euro.

Termenul limită de prezentare a propunerilor de proiect - 31 ianuarie 2020, ora 23:59.

Pentru OSC-urile care intenționează să participe la Programul de Granturi Locale vor fi organizate Sesiuni de informare, după cum urmează:

  • Vineri, 22 noiembrie 2019, ora 10:00 – mun. Chișinău, str. Tighina 49/3, Summit Events and Conference Center, Sala New York;
  • Miercuri, 27 noiembrie 2019, ora 10:00 – or. Ungheni, sala de conferințe a Centrului de Informare pentru Cetățeni din r-nul Ungheni;
  • Vineri, 29 noiembrie 2019, ora 10:00 – or. Călărași,  str. M. Eminescu, 19, Primăria or. Călărași;
  • Miercuri, 4 decembrie 2019, ora 10:00 – or. Strășeni, str. M. Eminescu, 32, Primăria or. Strășeni;
  • Vineri, 6 decembrie 2019 – or. Criuleni (urmează să revenim cu detalii suplimentare);
  • Luni, 9 decembrie 2019 – or. Șoldănești (urmează să revenim cu detalii suplimentare).

Pentru a participa la Sesiunile de informare, vă rugăm să confirmați prezența la adresa: olga.diaconu@ager.md sau la nr. de telefon.: (+373 22) 853 032, (+373) 68 418 188.

Cheltuielile de transport ale participanților la Sesiunile de informare NU vor fi rambursate.

Mai multe informaţii privind procedura de depunere a propunerilor de proiect în cadrul Programului de granturi locale vor fi oferite în cadrul Sesiunilor de informare sau accesând paginile: www.eu4civilsociety.md și pe pagina de facebook Asociației pentru Guvernare Eficientă și Responsabilă AGER începând cu 18 noiembrie 2019.