Eveniment de înmânare a certificatelor de grant pentru organizațiile beneficiare ale Programului de Granturi Locale al UE, Media și Comunicare

Programul de Granturi Locale al UE (PGL), Media şi Comunicare, implementat în cadrul proiectului „Abilitarea cetățenilor în Republica Moldova” invită reprezentanții societății civile, ai Agenţiilor de Dezvoltare Regională, mass-media, jurnaliști și alte persoane interesate la evenimentul de înmânare a certificatelor de grant pentru organizațiile beneficiare ale PGL, Media și Comunicare.

Evenimentul organizat de Asociațai Presei Independente (API) va avea loc în format on-line la 11 septembrie 2020, ora 10.00 și va putea fi urmărit live pe Privesc.eu și pe paginile oficiale de Facebook ale Asociației Presei Independente și Privesc.eu. Invitaţi speciali ai evenimentului vor fi reprezentanţii Delegaţiei UE şi GIZ Moldova.

Cele 14 organizații neguvernamentale beneficiare ale PGL, Media și Comunicare, care urmează să primească certificatele de grant sunt: Regiunea Nord - Info Dava, Anima, Nord Media, Regiunea Centru - Expresul, Universal Media, Eurodemos Plus, ASCED, Asociația Jurnaliștilor de Mediu şi Turism Ecologic, Media Grup Meridian, Regiunea Sud - Cahul 2030, Prospect, Feed-Back, UTA Gagauzia - Piligrim Demo și Media Birlii Uniunia Media. Fiecare asociație beneficiară are câte unul sau mai mulți parteneri media regionali care acoperă localități din unul sau mai multe raioane din toate regiunile de dezvoltare. Astfel, activități de informare și promovare în domeniul serviciilor publice și a protecției mediului desfășoară: ziarele „Observatorul de Nord” din Soroca, „Expresul” din Ungheni, „Gazeta de Sud” din Cimișlia, revista „Natura”, portalurile Nordnews.md din Bălți, Ziuadeazi.md din Cahul, Nokta.md și Laf.md din Comrat, posturile de televiziune Albasat TV din Nisporeni, Media TV din Cimișlia, Bas TV din Basarabeasca, ATV din Comrat, posturile de radio Eco FM și Radio Orhei. 

În următoarele luni, organizațiile neguvernamentale și partenerii lor media din regiuni vor continua realizarea activităților de informare şi sensibilizare a cetățenilor cu privire la protecția mediului, aprovizionarea cu apă și canalizare, managementul deșeurilor solide, eficiența energetică.

Accesați Api.md şi Eu4civilsociety.md pentru a urmări cum vor realiza proiectele organizațiile selectate.

Programul de Granturi Locale este lansat în baza Cadrului Unic de Sprijin al Uniunii Europene (UE), acordat pentru Republica Moldova (2017-2020) din cadrul Instrumentului European de Vecinătate, prin intermediul proiectului „Abilitarea cetățenilor în Republica Moldova” (2019-2021), finanțat de către Uniunea Europeană și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). Partenerul proiectului pentru creșterea potențialului de vizibilitate și implicare a cetățenilor este Asociația Presei Independente (API).