Regiunea Sud este informată despre oportunitățile Programului de granturi locale pentru abilitarea cetățenilor

Centrul CONTACT-Cahul a realizat o amplă campanie de informare a regiunii de sud privind proiectul ”Suport în Abilitarea cetățenilor din RDS”, parte a proiectului național „Abilitarea cetățenilor în Republica Moldova” finanțat de către Uniunea Europeană și implementat de către Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). 

În cadrul celor 5 sesiuni de informare organizate la Cahul, Leova, Cimișlia, Căușeni și Taraclia au participat 267 persoane din diferite sectoare: OSC-uri, APL-uri, membri ai Grupurilor de Inițiativă Locală, Comitetelor Locale de Cetățeni și lideri comunitari, reprezentând 101 localități din regiune. Participanții au aflat informații relevante despre proiectul ce se implementează în RDS,  fiind dat startul oficial Programului de granturi locale. Cele 73 OSC-uri prezente au fost interesate de posibilitățile create de program și, în mare parte, intenționează să participe la concursul de proiecte pentru sporirea implicării cetățenilor în procesele decizionale. În cadrul sesiunilor de informare CONTACT-Cahul a realizat și un scurt studiu al necesităților OSC-urilor, rezultatele constituind o platformă de corelare a nevoilor organizațiilor cu prevederile proiectului. 

Efortul de informare a regiunii a fost suplimentat și de 7 companii media partenere, care au participat la conferința de presă și sesiunile de informare, mediatizând evenimentele din teritoriu.

Proiectul „Abilitarea cetățenilor în Republica Moldova” este finanțat de către Uniunea Europeană și este implementat de către Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). În Regiunea de Dezvoltare Sud, partenerul proiectului este Centrul Regional de Asistență și Informare a ONG-urilor CONTACT-Cahul.