Sute de copii din țară au primit în dar rechizite școlare din partea Uniunii Europene

În ajunul noului an de studii, circa 600 de elevi ai claselor primare din categorii defavorizate au primit rechizite școlare din partea Uniunii Europene. În acest mod, a fost oferit un ajutor simbolic familiilor pentru care pregătirea copiilor de școală reprezintă un efort financiar considerabil.

Materialele au fost distribuite de reprezentanții GIZ în toate cele opt școli beneficiare ale proiectelor investiționale de eficientizare energetică a clădirilor, finanțate de Uniunea Europeană și implementate în cadrul proiectului „Modernizarea serviciilor publice locale în Republica Moldova”.

Seturile de rechizite compuse din ghiozdane, sticle pentru apă, măști de protecție reutilizabile, agende școlare, pixuri și reflectorizante, au fost achiziționate și repartizate în cadrul proiectului Abilitarea cetățenilor în Republica Moldova”. Acțiunea, finanțată de Uniunea Europeană și implementată de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei în cadrul proiectului „Modernizarea serviciilor publice locale în Republica Moldova”, acordă suport organizațiilor societății civile pentru a asigura participarea cetățenilor la procesele decizionale la nivel local și regional.