Eveniment de înmânare a certificatelor de grant pentru organizațiile din Regiunea de Dezvoltare Sud, beneficiare ale Programului de granturi locale al UE

UE-GIZ // Comunicat de presă

Eveniment de înmânare a certificatelor de grant pentru organizațiile din Regiunea de dezvoltare Sud, beneficiare ale Programului de granturi locale al UE   

Proiectul Abilitarea cetățenilor în Republica Moldova” invită mass-media, reprezentanții societății civile, jurnaliști și alte persoane interesate să urmărească ceremonia de acordare a certificatelor de grant organizațiilor societății civile din Regiunea de dezvoltare Sud, beneficiare ale Programului de granturi locale al Uniunii Europene.

Programul de granturi locale (PGL) este lansat în baza Cadrului Unic de Sprijin al Uniunii Europene (UE), acordat pentru Republica Moldova (2017-2020) din cadrul Instrumentului European de Vecinătate, prin intermediul proiectului „Abilitarea cetățenilor în Republica Moldova” (2019-2021) implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). În Regiunea de dezvoltare Sud, partener al proiectului este Centrul Regional de Asistență și Informare a Organizațiilor Nonguvernamentale CONTACT-Cahul”.

Evenimentul de înmânare a certificatelor de grant va avea loc în ziua de 15 octombrie, între orele 12:00-14:30, în incinta restaurantului ”Lux Palace”, bd. Victoriei 1, municipiul Cahul.

Invitați speciali ai evenimentului vor fi:  Excelența Sa Peter Michalko, șeful Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova; Excelența Sa Angela Ganninger, ambasadoarea Germaniei la Chișinău; reprezentanți ai Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ), Agenției de Dezvoltare Regională Sud și ai autorităților publice locale.

Cele 15 organizații ale societății civile beneficiare ale PGL Sud, care urmează să primească certificatele de grant sunt: AO Dezvoltare prin implicare, Asociația Băștinașilor din Comuna Manta „Acasă cu Dor”, AO ActiveWomen, AO Apă Curată, AO Liceum, AO Capaclia-Alsacia, AO Agenția de Democrație Locală din Moldova, AO AQUA-TAR-SAN, AO Ecoscut, AO Centrul Informațional Tighina, AO Alianța pentru Eficiență Energetică și Regenerabile, AO AZI, Asociația Obștească de dezvoltare durabilă în mediul rural „Rădăcini Solidare”, AO Perspectiva, AO INTECO.

În următoarele luni, organizațiile beneficiare ale PGL Sud vor implementa în localitățile lor proiecte menite să abiliteze cetățenii prin participarea activă și constructivă în procesele decizionale locale privind dezvoltarea durabilă (economică, socială și de mediu) și infrastructura serviciilor publice în comunitățile locale.

Ținând cont de situația din țară și restricțiile care există, Vă îndemnăm să ne urmăriți live pe paginile oficiale de Facebook ale CRAION CONTACT-Cahul ( https://www.facebook.com/contactcahul)  și ZiuaDeAzi.md (https://www.facebook.com/ziuadeazi.md )

Pentru mai multe detalii despre implementarea Programului de granturi locale al UE în Regiunea Sud, rugăm să accesați paginile web www.eu4civilsociety.md și www.contact-cahul.md.

Persoane de contact:

Silvia Strelciuc, directoare executivă CRAION CONTACT-Cahul

Cristina Lupan, manageră de proiect

Telefon: + 373 299 84842; E-mail: contact_cahul@yahoo.com