Pentru sistemele moderne de iluminare stradală, orașele Ocnița și Cantemir au câștigat un premiu european pentru energie durabilă

Recent, două orașe din țară, unul de la nord – Ocnița, și altul de la sud – Cantemir, au fost decernate cu Premiul Uniunii Europene pentru energie durabilă. Cu bani europeni, în cele două urbe s-au achiziționat corpuri de iluminat cu un consum mai eficient de energie prin alegerea lămpilor de tip LED, au fost schimbate reţelele de cablu şi au fost instalate sisteme inteligente de monitorizare și gestionare la distanță. Ambele orașe sunt semnatare ale inițiativei europene „Convenția Primarilor privind Clima și Energia”.
 
Premiul UE pentru Energie Durabilă în Parteneriatul Estic a fost oferit proiectului european de modernizare a iluminatului stradal, realizat în Republica Moldova în orașele Ocnița și Cantemir, intitulat „Undă verde, Moldova!”. Pe locul doi în competiția celor mai bune proiecte de utilizare a energiei durabile s-a situat un proiect implementat în Armenia, iar pe locul trei – unul din Georgia.
Articolul integral poate fi citit pe Api.md