UE // Comunicare cu impact pentru OSC

Pe data de 4 și 6 noiembrie a avut loc a doua sesiune de instruire pentru reprezentanții celor 24 de OSC-uri beneficiare de grant din Regiunea de Dezvoltare Nord, care a urmărit îmbunătățirea abilităților de comunicare într-o organizație. Instruirea a avut loc online, pe platforma Zoom, fiind facilitată de consultantul CICO, Irina Ciumac.

În cadrul instruirii au fost abordate subiecte precum: comunicarea strategică în organizațiile neguvernamentale; tehnici de lucru cu mass-media și amplificatorii de mesaje; crearea conținutului atractiv pentru rețele sociale și mass-media. Totodată, seminarul a implicat și realizarea exercițiilor practice, astfel, participanții au aplicat diverse tehnici și instrumente pentru crearea conținutului și sporirea vizibilității (imagini, video, infografice, animații etc).

Prin urmare, participanții vor fi capabili să aleagă și să aplice cele mai bune tehnici și instrumente pentru a se face auziți și a ajunge la rezultatele scontate.

,,Nu este deloc ușor să te faci înțeles de către toți. Pe alocuri e tare complicat să transmiți un mesaj clar și concis despre ce vrei să faci, să fii suficient de convingător ca oamenii să se implice, să devină mai responsabili. Am înțeles că modul în care comunicăm este la fel de important precum și conținutul pe care dorim să-l transmitem”, a relatat unul din participanți.

Participanții au apreciat tematica abordată, în contextul în care marea majoritate a organizațiilor realizează activități de comunicare, dar nu utilizează toate posibilitățile și instrumentele oferite de rețelele de socializare, de amplificatorii de mesaje, în special în contextul organizării unor evenimente regionale, cu participarea unui număr mare de vizitatori. De asemenea, participanții au apreciat informația privind instrumentele gratuite pentru crearea produselor de comunicare și lucrul practic în utilizarea platformei Canva.

Activitatea de instruire a fost desfășurată în cadrul proiectului „Abilitarea cetățenilor în Republica Moldova”, finanțat de Uniunea Europeană și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). În regiunea de Nord, partenerii proiectului sunt AO „Pro Cooperare Regională” și AO Centrul de Asistenţă Socio-Medicală la Domiciliu „CASMED”.