Festivalul Apelor si activitatea de finalizare a proiectului

„Festivalul Apelor” organizat la 15 august 2021în s. Dărcăuți r. Soroca, localitate beneficiară în care au fost organizate atât activități de capacitare a cetățenilor, cât și de măsuri investiționale de creare a infrastructurii de asigurare a accesului cetățenilor la apa potabilă, a constituit activitatea culminantă a proiectului. Programul festivalului a fost variat, incluzând Folclorul Copiilor, Desen pe față copii, Transmiterea bunurilor create în cadrul proiectului Primăriei comunei Dărcăuți r. Soroca, Proces simplificat de sfințire a bunurilor create în cadrul proiectului, Expoziție Povestea covorului, Muzică populară La Nistru, la mărgioară susținut de artiști amatori din zonă, Ulcioare cu apă vie, Târg al meșterilor populari din zonă, Concert susținut de interpretul Laurențiu POPESCU.
A fost o sărbătoare pe cinste, în care s-a regăsit și mic, și mare, cu oaspeți mulți, o sărbătoare ce a încununat munca Comitetului Local al Cetățenilor, a asociației obștești „Pro Comuna Dărcăuți”, a Primărie comunei Dărcăuți r. Soroca.
Asociația Obștească „Pro Comunitate Băhrinești” este beneficiară a Programului de granturi locale al Uniunii Europene și implementează proiectul „Cetățeni activi pentru apă potabilă în localitățile grupului VEST din r. Soroca”, în parteneriat cu Primăriile Dărcăuți, Bădiceni, Baxani, Visoca r. Soroca.
Programul de granturi locale este lansat în baza Cadrului Unic de Sprijin a UE, acordat pentru Republica Moldova (2017-2020) din cadrul Instrumentului European de Vecinătate, prin intermediul proiectului „Abilitarea cetățenilor din Republica Moldova” (2019-2021), finanțat de către Uniunea Europeană și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ).
Partenerii proiectului pentru regiunea Nord sunt AO Pro Cooperare Regională și AO CASMED.